detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
05.06.2021 10:38
«Це – ганьба для телеканалу»: у Німеччині засудили «інтерв'ю» з Протасевичем
«Це – ганьба для телеканалу»: у Німеччині засудили «інтерв'ю» з Протасевичем
Представник німецького уряду Штеффен Зайберт категорично висловився щодо «зізнань» журналіста.

Уряд Німеччини рішуче засудив показ по білоруському державному телебаченню виступ колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича з очевидно вимушеними зізнаннями.

Про це заявив представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

«Це – ганьба для телеканалу, який це транслює, і для білоруського керівництва, яке демонструє зневагу до демократії і, власне, потрібно також сказати, зневагу до людей», - заявив Зайберт.

За його словами очевидно, що незаконно затриманого журналіста так «обробили психологічно, а можливо, і фізично», що він був змушений робити свої «визнання».

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська також заявила, що «інтерв'ю» Романа Протасевича було дане під тиском і тортурами.

3 червня державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Протасевич буцімто визнав, що був учасником підготовки «замаху» на Лукашенка, який нібито планував штаб Тихановської і заявив, що поважає самопроголошеного президента Білорусі.

Щирість сказаного Протасевичем можна поставити під сумнів, адже його батьки припускають, що опозиціонера катували у СІЗО. Видання «Наша Ніва» звернуло увагу, що на зап'ястях Протасевича видно сліди від наручників.

Батько Романа Протасевича вважає інтерв’ю сина державному білоруському телеканалу «ОНТ» є наслідком тортур та знущань у СІЗО.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY