detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
23.05.2021 10:33
Колишній голова ВВС Тоні Холл заявив, що шкодує про інтерв'ю з принцесою Діаною
Колишній голова ВВС Тоні Холл заявив, що шкодує про інтерв'ю з принцесою Діаною
Незалежне розслідування виявило, що журналіст змусив Діану розповісти скандальні подробиці про своє особисте життя. Це інтерв'ю стало однією з найбільш рейтингових програм в історії британського телебачення. За різними оцінками, його в день ефіру дивилося близько 20 мільйонів людей.

Колишній генеральний директор BBC Тоні Холл подав у відставку з посади керівника лондонської Національної галереї на тлі скандалу через інтерв'ю журналіста Мартіна Башира 1995 року з принцесою Діаною.

Про це повідомив CNN з посиланням на заяву Холла.

Цього тижня були оприлюднені результати незалежного розслідування колишнього судді Верховного суду Великобританії Джона Дайсона. 

Дайсон заявив, що Холл, який очолював службу новин корпорації в 1995 році, а згодом провів внутрішнє розслідування обставин інтерв'ю принцеси Діани, приховував «фальшиву поведінку» Башира.

Автор розслідування дійшов висновку, що журналіст підробляв документи, щоб отримати доступ до принцеси Діани, а розслідування BBC було «страшенно неадекватним».

Холл заявив, що не може продовжувати працювати в Національній галереї, оскільки скандал навколо інтерв'ю відверне від питань, пов'язаних з музеєм.

«Мені дуже шкодую щодо подій 25-річної давнини, і я вважаю, що бути лідером означає здатність нести відповідальність», — сказав він.

З листопада 2019 року Холл був довіреною особою Національної галереї, а в липні 2020 року він став дорежисером. До цього, з квітня 2013 року по серпень 2020 року, він працював генеральним директором ВВС.

Напередодні заяви Холла стало відомо, що журналіст ВВС Мартін Башир підробив документи, щоб взяти інтерв'ю в принцеси Діани в 1995 році, а керівництво Британської телерадіомовної корпорації ВВС приховало цей обман. Про це йдеться в незалежному розслідуванні, яке провів колишній суддя Верховного Суду Британії лорд Дайсон. 

Дайсон встановив, що Башир брехав керівництву ВВС, яке під час внутрішнього розслідування в 1996 році надто охоче йому вірило. Він також заявив, що ВВС покривало журналіста, навіть коли вже знало про його брехню.

Лорд Дайсон зазначив, що це «це не відповідає високим стандартам цілісності та прозорості» ВВС. За його словами, внутрішнє розслідування BBC було «жахливо неефективним». ВВС вибачилася перед принцами Вільямом та Гаррі, а також принцом Уельським Чарльзом та братом Діани графом Спенсером.

14 травня 2021 року ВВС повідомило, що Мартін Башир подав у відставку за станом здоров'я. ЗМІ тоді звернули увагу, що відставка Башира відбулася незадовгого до того, як мали опублікувати розслідування щодо його інтерв'ю.

Фото: Уніан

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY