detector.media
11.05.2021 17:45
Ткаченко: Воювати з величезною російською машиною фейків потрібно асиметрично
Ткаченко: Воювати з величезною російською машиною фейків потрібно асиметрично
За словами Олександра Ткаченко, відповідати на російську агресію в інформаційному полі потрібно асиметрично, адже боротися з машиною фейків за допомогою такої самої машини фейків, є безперспективною практикою.

Очільник Міністерства культури та інформполітики Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» заявив, що робота з протидії дезінформації, яка йде з боку Росії, має бути комплексною, протистояти російській пропаганді потрібно асиметрично.

«Ми маємо справу з протидією дезінформації, яка в першу чергу поступає до нас від північно-східного сусіда. І ми маємо справу з величезною машиною, яка працює на державному рівні – машиною фейків...Воювати з такою величезною машиною потрібно комплексно. Це не тільки Центри з протидії дезінформації…це є і запуск на державному рівні проєктів медіаграмотності. Це в тому числі закон "Про медіа", який має бути прийнятий, і де є окрема глава, присвячена російській пропаганді. Це також інші заходи, типу блокування каналів Медведчука», – цитує Ткаченка Укрінформ.

Ткаченко додав, що мова йде про асиметричні відповіді, адже боротися з машиною фейків за допомомогою такої самої машини фейків, є безперспективною практикою.

«Фейки – не наш метод», – зауважив міністр.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

У складі Мінкульту був створений Центр протидії дезінформації. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Скріншот відео: Всеукраїнський Форум Україна 30/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY