detector.media
06.05.2021 11:54
Мацука про роздуми Мендель щодо «української російської мови»: Можливо, така мова існує як політичне явище
Мацука про роздуми Мендель щодо «української російської мови»: Можливо, така мова існує як політичне явище
На думку Олексія Мацуки, є виміри мови та слова українського походження в російській мові, яких немає в Росії.

Шеф-редактор каналу «Дом» Олексій Мацука прокоментував резонансну заяву Юлії Мендель в етері мовника про те, що в Україні існує «українська російська мова». В інтерв’ю hromadske Мацука зазначив, що можливо, така мова існує як політичне явище.

«Я не філолог за освітою. Можливо, така мова як політичне явище існує, бо є виміри мови та слова українського походження в російській мові, яких немає в Росії», – зауважив він.

Мацука додав, що у мовника є обмеження на мову ворожнечі, гомофобні заяви, заяви проти людяності чи принизливі для певної категорії населення.

«Щодо наведених вами прикладів, тут вона (Юлія Мендель — Ред.) нікого не принижувала, немає закликів чи образ, це в межах політичної чи гуманітарної дискусії», – зазначив Мацука.

4 квітня Юлія Мендель в етері каналу «Дом» заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». На думку Мендель, в Україні існує «українська російська мова».

Раніше очільник МВС України Арсен Аваков пропонував створити якісний російськомовний проукраїнський телеканал, який міг би зламати пропагандистську монополію Росії на міжнародному інформаційному ринку. Також Аваков запропонував розвивати «нашу російську мову».

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що коли Україна починає говорити російською, то слід чекати на прихід Володимира Путіна.

Скріншот відео: Громадське 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY