detector.media
03.05.2021 16:28
Жителя Кременчука підозрюють у нападі на журналіста
Жителя Кременчука підозрюють у нападі на журналіста
Підозрюваному загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років у разі доведення вини судом.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацполіції. 

За інформацією Кременчуцького районного управління поліції, 5 березня 41-річний журналіст повідомив, що під час професійної діяльності в місті Кременчук йому завдав тілесні ушкодження невідомий чоловік.

Було відкрито кримінальне провадження за правовою кваліфікацією частини 2 статті 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Розслідування показало, що того дня журналіст фіксував незаконну риболовлю на Дніпрі. Під час здійснення журналістської діяльності 38-річний чоловік (який, імовірно, причетний до браконьєрства) наніс потерпілому тілесні ушкодження. Свідків опитано та вилучено всі необхідні речові докази. 

Слідчі відділення №1 Кременчуцького районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, повідомили про підозру 38-річному місцевому мешканцю. Матеріали досудового розслідування найближчим часом будуть скеровані до суду, який має визначити ступінь вини фігуранта та обрати вид покарання. 

Нагадаємо, 27 квітня на пилорамі в селі Стобихівка Волинської області напали на журналістів телеканалів «1+1» та «Аверс». Правоохоронці розповіли, що побачили відео, у якому «можуть вбачатися ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». За цим фактом поліція реєструє відомості в ЄРДР за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ.

24 квітня журналіст телеканалу «Броди Online» Сергій Нікішин повідомив, що  його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей. Інцидент стався в селі Лагодів Львівської області, коли журналіст спробував зафільмувати порушення карантину, а саме – вечірку в готельно-ресторанному комплексі «Колиба», який належить Белею. Сам Белей заперечує напад на Нікішина. Поліція вже почала розслідування інциденту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY