detector.media
23.04.2021 09:14
СБУ провела обшук у бізнес-центрі, де розташований офіс Коломойського
СБУ провела обшук у бізнес-центрі, де розташований офіс Коломойського
За даними ЗМІ, слідчі дії відбувалися в межах справи «Центренерго».

Служба безпеки України провела обшуки в бізнес-центрі «Міленіум», де розташований офіс олігарха та власника «1+1» Ігоря Коломойського. Про це повідомив журналіст «Схем» Михайло Ткач.

За його словами, обшуки тривали близько п’яти годин.

«Коломойський в коментарі телефоном повідомив, що він не отримував ніяких офіційних звернень від правоохоронців. Причин обшуків поки не знає. Перебуває в Дніпрі. Офіційного офісу в БЦ Мілленіум не має», – розповів Ткач.  

З посиланням на джерело в правоохоронних органах «Цензор.нет» повідомив, що СБУ допомагала Службі зовнішньої розвідки провести обшук. За даними видання, слідчі дії відбувалися в межах справи «Центренерго».

Нагадаємо, 5 березня 2021 року США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні.

У Вашингтоні стверджують, що з 2014 по 2015 роки, коли Коломойський очолював Дніпропетровську область, він був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону. Санкції також запроваджені проти дружини олігарха Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Це означає, що Коломойському і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Євросоюз підтримав санкції США проти Коломойського, однак сам Брюссель «не може накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію» в Україні.

Ексспецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон очікує від України продовження розслідування «кримінальної активності» Ігоря Коломойського. Речниця президента України Юлія Мендель вважає, що санкції США проти Коломойського – «це тільки початок».

12 березня президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує санкції Сполучених Штатів Америки щодо бізнесмена Ігоря Коломойського. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав, що Україна не реагує на санкції США проти Коломойського, тому що не отримала відповідні документи.

Фото: Схеми / Михайло Ткач 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY