detector.media
06.04.2021 12:11
Голова Держкіно задекларувала 670 тисяч доходів у 2020 році
Голова Держкіно задекларувала 670 тисяч доходів у 2020 році
Як голова Держкіно Кудерчук отримала 616 тисяч гривень.

Голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук задекларувала 669 тисяч 220 гривень доходів за 2020 рік. Про це свідчить її декларація в реєстрі Національного агентства з запобігання корупції.

До призначення на посаду голови Держкіно 19 лютого 2020 року, Кудерчук була заступницею голови Запорізької ОДА з аграрних питань, на цій посаді вона заробила 52 тисячі 516 гривень. Як голова Держкіно вона отримала 617 тисяч гривень.

Крім того, з 5 березня 2020 року Кудерчук користується квартирою в Києві, однак вона не вказала, на яких умовах та за які кошти.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Пилип Іллєнко пішов з посади голови Держкіно. 4 жовтня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно

На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі. 

27 листопада уряд оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Держкіно. Наприкінці грудня НАДС оприлюднило список допущених до конкурсу кандидатів – їх було дев’ятеро. Але на початку січня НАДС оприлюднило новий список допущених кандидатів – їх виявилося десятеро.

До фінального туру конкурсу на посаду голови Держкіно пройшли п'ятеро кандидатів, яких НАДС рекомендував до співбесід з представниками Кабміну. Марина Кудерчук займала третє місце за кількістю балів за результатами всіх етапів конкурсу (знання законодавства, іноземної мови, співбесіда з представниками НАДС). 

29 січня 2020 року стало відомо, що Кабмін обрав нового очільника Держкіно. 19 лютого уряд призначив Кудерчук головою Держкіно.

38-річна Марина Кудерчук була заступницею голови Запорізької ОДА з аграрних питань. Із кіноіндустрією її пов'язує два роки роботи в Запорізькому кінотеатрі імені Довженка (заступницею директора та директоркою) та організація Запорізького міжнародного фестивалю короткометражного кіно (ZIFF).

На сайті Запорізької ОДА зазначається, що пані Кудерчук закінчила приватний Бердянський інститут підприємництва і стала економістом, магістром із маркетингу. А пізніше отримала ще й юридичну освіту в тому ж виші.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY