detector.media
05.04.2021 12:50
Кремль про санкції України проти «Россотрудничества»: Скоро між нами не залишиться жодних зв’язків
Кремль про санкції України проти «Россотрудничества»: Скоро між нами не залишиться жодних зв’язків
Дмитро Пєсков заявив, що скоро Україна і Росія «розірвуть взагалі все, що є».

У Кремлі заявили, що взаємовідносини Росії з Україною скоро можуть дійти до такого рівня, що для «взаємних заходів» не залишиться місця. Як повідомляє РБК, про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив після запровадження Україною санкцій проти «Россотрудничества».

«Ми скоро, напевно, з Україною дійдемо до такого рівня відносин, що для взаємності не залишиться місця. Ми розірвемо взагалі все, що є, це погано», – заявив Пєсков.

3 квітня президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО, під які, зокрема потрапило російське федеральне агентство у справах Співдружності Незалежних Держав («Россотрудничество»).

Санкції передбачають блокування активів, блокування інтернет-провайдерами доступу до вебресурсів, припинення спільних проектів та програм у гуманітарній, наукових та інших сферах.

Філія «Россотрудничества» в Києві має назву Російський центр науки і культури. Це едина в Україні держустанова РФ з функціями культурного представництва, вона діє з 1998 року. Цей центр спільно із «Россотрудничеством» визнані Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистські органи.

9 березня 2021-го, до 160-річчя з дня смерті українського поета Тараса Шевченка, філія «Россотрудничество» назвала його «російсько-українським поетом». У МЗС України таке «зросійщення» митця назвали маніпулятивним і зухвалим зазіханням країни-агресора на історико-культурну та філософську спадщину Шевченка.

Міністр культури України Олександр Ткаченко висловив сподівання, що РНБО найближчим часом розгляне питання діяльності філії «Россотрудничества» на території України.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда. 

Фото: пресслужба президента Росії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY