detector.media
17.03.2021 20:33
ЗМІ: У Китаї обмежать висвітлення «Оскара» через номінування стрічки про Гонконг
ЗМІ: У Китаї обмежать висвітлення «Оскара» через номінування стрічки про Гонконг
У фільмі «Не розділяй» йдеться про протести у Гонконзі у 2019 році проти обмеження китайською владою громадянських свобод у місті.

Комуністична партія Китаю наказала місцевим ЗМІ обмежити висвітлення церемонії вручення американської кінопремії «Оскар» цього року через присутність серед номінантів стрічки про події в Гонконзі. Про це пише Bloomberg.

Так, церемонію не транслюватимуть в прямому ефірі. ЗМІ наказано акцентувати увагу на нагородах, які «не сприймаються як суперечливі» і загалом обмежити висвітлення «Оскара».

Стрічка «Не розділяй» (Do Not Split), номінована на найкращий короткометражний документальний фільм, описує антипекінські демонстрації, які відбулися в Гонконзі в середині 2019 року, та зростаючий вплив Китаю на колишній британській території.

Крім того, потенційним володарем статуетки за кращий фільм критики називають американського режисера китайського походження Хлою Чжао з фільмом «Земля кочівників» (Nomadland), яка критикувала КНР в одному з інтерв'ю 2013 року.

За останні два роки щонайменше дві китайські потокові платформи – 1905.com та Mango TV – показували церемонію вручення у прямому ефірі. Цьогорічне вручення «Оскара» має відбутися в Лос-Анджелесі 25 квітня. Повний перелік номінантів – тут.

Нагадаємо, до лонглиста цьогорічної премії потрапили дві українські стрічки  – «Атлантида» Валентина Васяновича у номінації «Міжнародний повнометражний фільм» та «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик у категорії «Документальний фільм». Але жодна не ввійшла до шортлиста.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY