detector.media
05.03.2021 10:22
«Бездомная блохастая сучка». Борис Колесніков вилаяв в прямому етері письменницю Ларису Ніцой – відео
«Бездомная блохастая сучка». Борис Колесніков вилаяв в прямому етері письменницю Ларису Ніцой – відео
Суперечка сталася через мовний закон та штрафи за його порушення.

Ексвіцепрем'єр України Борис Колесніков вилаяв в прямому етері громадську діячку та письменницю Ларису Ніцой. Інцидент стався в етері «Україна 24» під час ток-шоу «Народ проти».

Суперечка між Колесніковим та Ніцой розгорілася через мовний закон та штрафи за його порушення.

На думку Ніцой, влада робить недостатньо для захисту української мови, також вона розкритикувала пропозицію частини нардепів від «Слуги народу» відтермінувати або скасувати штрафи за порушення мовного закону. Крім того, Ніцой вважає, що в Україні є дискримінація україномовних громадян. Наприкінці програми Колесніков відреагував на зауваження письменниці таким чином: 

«Ви кажете нісенітниці. Ви – бездомна блохаста сучка, шавка бродяча, ви – правнучка нацистського поліцая», – вигукнув Колесніков.

Ведучі програми та гості втрутилися у суперечку та попросили Колеснікова перестати ображати Ніцой. 

Відповідаючи на образливі слова Колеснікова, Ніцой зазначила, що в етер програми запрошують некомпетентних людей, які пропагують ідеї «русского мира». 

Відео суперечки з 2 години 40 хвилин.

В Україні з 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування має перейти на українську мову. Стаття 57  закону передбачає штраф за його порушення, який може бути накладений Уповноваженим із захисту державної мови в тому випадку, якщо на вимогу усунути порушення сторона відмовляється, і таке порушення фіксується повторно протягом року.

Нещодавно на розгляд профільного Комітету Ради нардепи «Слуги народу» направили правки до закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», які мають на меті відтермінувати або скасувати ці штрафи.

19 лютого «Слуга народу» Мар’яна Безугла двічі намагалась піти зі студії каналу «Наш» через грубість Добкіна. Зокрема, політик сказав, що в комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, до якого належить Безугла, «понабирали кухарок».

Коментуючи політичну ситуацію під час програми, Михайло Добкін сказав: «в Комитет нацбезопасности понабирали кухарок. Может они борщ хорошо варят…».

Спробу Безуглої вийти зі студії через небажання брати участі в «балагані» ведучі зупинили словами «какой балаган, о чем вы» та «никто на оскорбления не переходил» (мовляв, сентенція про «кухарок» не стосувалась її особисто). Ведуча запропонувала народній депутатці відповідати «як боєць» словами, а не йти зі студії. «Ви ж не кухарка, ви ж лікар, чого ви встали?» — сказала ведуча.

Коли Безугла зажадала від Добкіна вибачень за некоректність, Добкін сказав: «Как думаю, так и говорю». Пізніше, після слів Добкіна «я вас вижу в дурдоме», Безугла знов намагалася вийти зі студії, але її зупинив народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Нестор Шуфрич.  

Нагадаємо, того ж тижня народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко залишила студію «Свободи слова» на ICTV через сексистські висловлювання речника ТГК Олексія Арестовича, який у промові порівняв опозиційну політичну силу з «рівнем жіночого ПТУшного гуртожитка».

Ведучий та інші гості закликали його вибачитися, але той віджартувався. «Приношу свої щирі вибачення жіночим гуртожиткам за порівняння їх з "ЄС"», – написав Арестович 16 лютого у Facebook.

Скріншот відео: Україна 24/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY