detector.media
03.03.2021 14:57
«Літаки Медведчука» вилетіли з України ще до запровадження санкцій. Державіаслужба розкрила маршрути
«Літаки Медведчука» вилетіли з України ще до запровадження санкцій. Державіаслужба розкрила маршрути
Підсанкційні літаки вилетіли з України до оприлюднення рішення проти Медведчука

Чотири літаки, яким РНБО анулювала дозволи та плани на виконання польотів на території держави в межах обмежень проти нардепа Віктора Медведчука, вилетіли з України ще до оприлюдення санкцій. Про це Радіо Свобода повідомили у Державній авіаційній службі України.

Зокрема, про чотири з п'яти перелічених у рішенні РНБО літаків відомо таке:

«Відповідно до рішення РНБО, літакам із державними та реєстраційними знаками T7-GEM, T7-BRG, T7-ABC, T7-CIF, T7-GLT терміном на три роки заборонено видавати та анулювано вже наявні дозволи і плани на виконання польотів», – говориться у відповіді Державіаслужби.

Раніше журналісти Bihus.Info повідомили, що підсанкційні «літаки Медведчука» незадовго до введення санкцій перегнали до Швейцарії.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Нагадаємо, що Кабмін припинив пряме авіаційне сполучення між Україною та Росією у листопаді 2015 року.

Bihus.Info стверджує, що санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів.

Фото: «Схеми»/Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY