detector.media
02.03.2021 16:51
В Афганістані застрелили трьох співробітниць телебачення
В Афганістані застрелили трьох співробітниць телебачення
В Афганістані хвиля вбивств журналістів, громадських активістів та посадовців.

На сході Афганістану у місті Джалалабад під час стрілянини загинули три співробітниці телебачення Enikass TV. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Місцеві посадовці розповіли Радіо Свобода, що дві співробітниці телеканалу Enikass TV загинули після стрілянини в районі Заргаран 2 березня. Також унаслідок інциденту поранення отримала цивільна. Третя співробітниця медіа була вбита приблизно в цей же час в районі Касбех в Джалалабаді.

Телеканал Enikass TV підтвердив загибель своїх співробітниць.

«Вони йшли додому з офісу пішки, коли їх застрелили», – повідомив директор телевізійної мережі Залмаї Латіфі. Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальності за напади.  

В Афганістані спостерігається хвиля вбивств журналістів, громадських активістів та посадовців. Це відбувається на тлі мирних переговорів між афганським урядом та екстремістським угрупованням «Талібан» у Катарі.

За даними правозахисної організації «Репортери без кордонів» (RSF) у 2020 році у світі через професійну діяльність було вбито 50 журналістів. В 2020 році вперше за 30 років було страчено журналіста. 12 грудня у Ірані стратили Рухоллу Зама, якого влада країни звинуватила у підбурюванні до антиурядових протестів.

Водночас, за даними CPJ, кількість журналістів, убитих за свою професійну діяльність, зросла в 2020-му у два рази в порівнянні з попереднім роком: у цьому році було вбито щонайменше 30 журналістів.

Комітет захисту журналістів повідомив, що станом на 1 грудня 2020 року в світі ув'язнили щонайменше 274 журналіста за їхню професійну діяльність. Це новий рекорд у порівнянні з 2016 роком, коли в ув'язненні перебували 272 представника ЗМІ.

Ілюстративне фото: koldo/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY