detector.media
25.02.2021 17:35
На Житомирщині чиновник напав на знімальну групу СТБ
На Житомирщині чиновник напав на знімальну групу СТБ
Знімальна група не постраждала. Поліція відкрила проти голови Вільської ОТГ провадження за фактом перешкоджання журналістам.

У Житомирській області 22 лютого голова Вільської ОТГ Петро Білий напав на знімальну групу соціального проєкту телеканалу СТБ «Один за всіх». Про це канал повідомив 25 лютого.

Команда проєкту приїхали в село Новопіль, щоб зняти випуск про жорстоке поводження з дітьми в родині Білинських. Журналісти вирішили запитати в голови Вільської ОТГ, чому «він не реагував на факт насильства над дітьми і відмовляв Наталю (мати, яка виховує дев’ятьох дітей – ДМ) їхати на проєкт "Один за всіх"».

«Ще дорогою до його місця роботи голова реагував агресивно і вимагав, щоб оператор припинив зйомку. Коли ж ми зайшли до сільради, ситуація вийшла з-під контролю. У момент, коли наша журналістка ставила запитання про сім’ю Білінських, пан Білий різко перекинув камеру, після чого підняв руку на оператора, який намагався його заспокоїти. Але Петро не врахував одного – наша камера весь цей час продовжувала знімати», – розповів ведучий Сергій Костира.

На СТБ розповіли «Детектору медіа», що Петро Білий на діалог не пішов, почав поводитися агресивно й без пояснень вимагав припинити зйомку. Знімальна група СТБ викликала поліцію, яка склала протокол та відкрила проти голови Вільської ОТГ кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. На каналі уточнили, що знімальна група і техніка внаслідок інциденту не постраждали.

Крім того, Костира разом із бабусею дітей звернулися до поліції із заявою про домашнє насильство над дітьми. Правоохоронці відкрили провадження та розпочали слідство. «Через кілька днів після візиту знімальної групи дітей відправили в центр соціально-психологічної реабілітації. Там вони пробудуть найближчі 9 місяців», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, 6 червня 2020 року в Києві напали на знімальну групу телеканалу «Інтер», яка записувала інтерв'ю для ток-шоу «Стосується кожного». Поліція відкрила кримінальне провадження за 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, у грудні 2020 року в соціальному токшоу «Один за всіх» на СТБ з змінився ведучий. Ним став адвокат, криміналіст, психолог Сергій Костира. Він замінив Михайла Присяжнюка, який став депутатом Київради. Прем'єра 16 сезону проєтку відбулася 3 лютого 2021 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY