detector.media
28.01.2021 12:09
У Білорусі суд призначив дату розгляду справи журналісток «Белсату»
У Білорусі суд призначив дату розгляду справи журналісток «Белсату»
Журналісток утримують під вартою з 15 листопада 2020 року.

Суд Фрунзенського району Мінська на 9 лютого 2021 року призначив розгляд справи журналісток телеканалу «Белсат» Катерини Андрєєвої (Бахвалової) та Дарини Чульцової, яких звинувачують в «організації дій, що грубо порушують громадський порядок», після прямого ефіру 15 листопада з місця розгону демонстрантів у Мінську. Про це повідомив канал «Белсат».

Суд почне розгляд справу о 10:00.

Нагадаємо, 20 листопада 2020 року в Мінську журналістку білоруського опозиційного телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву арештували на два місяці (до 20 січня 2021 року). Їй висунули звинувачення в кримінальному злочині – «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадській порядок». Того ж дня затримали журналістку «Белсат» Дарину Чульцову.

Білоруська асоціація журналістів 23 листопада закликала владу країни відпустити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову й припинити кримінальне переслідування. Правозахисники визнали журналісток політв'язнями.

У січні 2021 року Слідчий комітет Білорусі відмовився звільнити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову. 13 січня заступник директора білоруського телеканалу «Белсат» Олексій Диковицький повідомив, що слідчі завершили розслідування в кримінальній справі проти Катерини Андрєєвої і Дарини Чульцової.

Фото: Мediakritika.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY