detector.media
21.12.2020 10:46
Бутусов погодився стати позаштатним радником міністра оборони
Бутусов погодився стати позаштатним радником міністра оборони
За два місяці він пообіцяв зробити серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії, а 20 лютого – підсумкову доповідь.

Головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов зустрівся з міністром оброни Андрієм Тараном та прийняв пропозицію стати його позаштатним радником на громадських засадах терміном на два місяці. Про це він 20 грудня повідомив у Facebook.

Під час зустрічі голова оборонного відомства запропонував журналісту чотири посади: начальника управління нормативно-методичного забезпечення та моніторингу нерухомості і земель Міноборони; начальника одного з управлінь у департаменті військово-технічної політики; начальника директорату інформаційної політики; позаштатного радника міністра оборони на громадських засадах для висвітлення проблем некомпетентності та корупції в структурах МО і ЗСУ.

Посада, на яку погодився пан Бутусов, не передбачає зарплати, кабінету чи інших повноважень. Головний редактор «Цензора.нет» уточнив, що залишиться працювати журналістом і в його роботі нічого не зміниться.

«Як всі ми розуміємо, ці посади ні на що не впливають в Міноборони, і ніякого доступу до прийняття рішень не забезпечують. Причина такого дивного запрошення через фейсбук – мої публікації за темою Міноборони мають великий резонанс в керівництві країни. Пропонуючи мені посади, міністр визнав об'єктивність і справедливість моєї критики, і хотів би, щоб я враховував у своїй роботі позицію міністерства і тим самим, допоміг би організувати правильну інформаційну політику», – розповів він.

Пан Бутусов сказав, що за два місяці на посаді позаштатного радника зробить серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії, а 20 лютого – підсумкову доповідь. За результатами доповіді він повідомить, чи залишиться надалі працювати в Міністерстві або відмовиться від посади «із зазначенням конкретних причин».

«Тепер чекаю відповіді від Міноборони, щоб міністр публічно підтвердив свою пропозицію в тій же манері, у якій він і звернувся спочатку», – додав Юрій Бутусов.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Міноборони в Facebook запропонувало Юрію Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади відомство перестало виходити на зв'язок. Міноборони того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня Бутусов звинуватив міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

У відповідь Міноборонии заявило, що не має вакансій, «відповідних рівню його амбіцій», адже пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника. У Міноборони також у черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства. Бутусов заявив, що позиватиметься проти Міноборони, щоб домогтися офіційних вибачень і видалення образ на його адресу. 

17 грудня Міністерство оборони України визнало, що «тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною» та додало, що голова відомства Андрій Таран 19 грудня зустрінеться з Юрієм Бутусовим для подальшого обговорення співпраці. 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY