detector.media
09.12.2020 18:30
На здобуття премії імені Максима Рильського за 2020 рік претендує 21 книга
На здобуття премії імені Максима Рильського за 2020 рік претендує 21 книга
Премія має дві номінації: за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів; за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

На здобуття премії Кабінету міністрів України імені Максима Рильського цього року претендує 21 книга. Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо.

Премія має дві номінації: за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів; за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

На здобуття премії у першій номінації надійшло 18 книг від 13 авторів-перекладачів з англійської, давньогрецької, італійської, німецької, російської, французької, шведської мов на українську.

У другій номінації висунуто три книги перекладів з української мови на англійську, грецьку, російську.

Претенденти у номінації за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів:

У номінації за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу:

Нагадаємо, премію Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського за 2017 рік було присуджено літераторці та медійниці Ніні Баликовій за літературний переклад з давньояпонської мови збірки оповідань та легенд Кенко-хоші «Нотатки знічев'я».

Лауреаткою премії імені Рильського за 2018 рік стала Юлії Джугастрянській за літературний переклад з англійської мови роману Ред’ярда Кіплінґа «Кім».

У 2019 році було оголошено, що премію вручатимуть у двох номінаціях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY