detector.media
30.10.2020 18:45
1+1 media не планує вносити жодних змін у шоу «Маскарад» після заяв Fremantle та ТРК «Україна»
1+1 media не планує вносити жодних змін у шоу «Маскарад» після заяв Fremantle та ТРК «Україна»
Міжнародна асоціація з визнання та захисту форматів FRAPA визнала, що шоу «Маскарад» на телеканалі «1+1» (формат Mysteries in the Spotlight) має «разючі подібності» до формату The Masked Singer, право на який отримав телеканал «Україна».

Медіагрупа 1+1 media не планує вносити жодних змін у шоу «Маскарад». Про це йдеться у відповіді на спільну заяву Munhwa Broadcasting Corp (MBC), Fremantle та ТРК «Україна», яку поширила пресслужба компанії. 

«FRAPA є громадською організацією, висновки якої не можуть вважатися беззаперечними. Втім, навіть згідно з поточними правилами FRAPA – Infringement Guide – якщо відсоток подібностей складає менше 80%, то цього недостатньо, аби підтвердити, що формат є копією. Згідно ж тексту спільної заяви, у звіті FRAPA, який не було надано 1+1 media, йдеться про 73%. Крім того, у звіті міститься недостовірна інформація. Зокрема, зазначено, що у шоу «Маскарад» змагаються дві команди суддів, хоча у форматі суддів взагалі немає. Присутні й інші неточності, які медіахолдинг готовий прокоментувати по факту отримання оригіналу звіту», - зазначили у медіагрупі.

Таким чином, 1+1 media не планує вносити жодних змін у шоу «Маскарад», оскільки медіахолдинг «виробляє інший формат, який немає жодного відношення до формату «The Masked Singer».

1+1 media також вирішуватиме всі питання щодо шоу «Маскарад» у юридичній площині.

Нагадаємо, Міжнародна асоціація з визнання та захисту форматів FRAPA визнала, що шоу «Маскарад» на телеканалі «1+1» (формат Mysteries in the Spotlight) має «разючі подібності» до формату The Masked Singer, право на який отримав телеканал «Україна», – формати ідентичні на 73%.

6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Станом на 9 жовтня «Україна» та компанія Fremantle збирали докази проти «1+1». Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими».

Fremantle вважає, що телеканал «1+1» у шоу «Маскарад» привласнив ключові елементи The Masked Singer. Виконавчий віцепрезидент з комерційних та бізнесових питань компанії Тоні Стерн сказав, що Fremantle консультуватимуться з українськими юристами, чи порушив «1+1» закони України про інтелектуальну власність і чи є підстави для подання позову проти каналу. Також компанія звернулася до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1», проте станом на 12 жовтня висновок ще не отримала. 

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» виробляє проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, у Fremantle побоювалися, що «1+1» може скопіювати формат The Masked Singer. Компанія тоді застерігла канал від можливої підробки формату. Пізніше «1+1» запевнив, що не використовує жодних ключових елементів формату The Masked Singer і шоу «Маскарад» не порушує права Fremantle.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY