detector.media
08.09.2020 17:53
Прямий канал поскаржився до суду на Нацраду через скасування ліцензії
Прямий канал поскаржився до суду на Нацраду через скасування ліцензії
ОАСК вирішує, чи є підстави для забезпечення позову та відкриття провадження.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Телеканал "Прямий"» подало до Окружного адміністративного суду Києва позов проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у якому оскаржує рішення регулятора анулювати ліцензію радіостанції «Прямий ФМ» на мовлення в шести містах. Про це канал повідомив 8 вересня.

«"Прямий" не погоджується з рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, оскільки вважає його протиправним та таким, що підлягає скасуванню, а свої права, свободи та охоронювані законом інтереси порушеними з огляду на нижченаведене», – йдеться в повідомленні.

ОАСК 8 вересня підтвердив, що отримав позов від Прямого каналу проти Нацради. Зараз суд вирішує, чи є правові підстави для забезпечення позову та відкриття провадження.

«Разом із позовом надійшла заява про його забезпечення, у якій позивач просить суд зупинити дію вказаного рішення Нацради до моменту набрання законної сили рішенням у справі. Серед інших вимог – заборонити Нацраді звертатись до операторів телекомунікацій із заявою про виконання вказаного рішення, а операторам – виконувати оскаржуване рішення», – йдеться в повідомленні.

Прямий канал вважає, що Нацрада ухвалили рішення «необґрунтовано, упереджено, з порушенням законодавчо встановленого порядку прийняття рішення про призначення позапланової перевірки та його оформлення».

Як писав ДМ, 7 вересня Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» засудила тиск та переслідування Прямого каналу, а також закликала відновити ліцензію радіостанції «Прямий ФМ» (дочірній проєкт Прямого каналу).

Нагадаємо, 3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення більшістю голосів (п’ять із восьми) вирішила анулювати ліцензію радіостанції «Прямий ФМ» (дочірній проєкт Прямого каналу) на мовлення в шести містах через відсутність мовлення на двох частотах протягом року після отримання ліцензії.

Прямий канал хотів запустити загальнонаціональну ФМ-мережу і у 2018 році замовив прорахунок 61 ФМ-частоти, зокрема в Києві та 19 обласних центрах. У вересні 2018 року «Прямий ФМ» виграв конкурс на цифрове радіо в Києві (у вересні 2019 року радіостанція розпочала мовлення). У конкурсі 11 жовтня 2018 року «Прямий ФМ» здобув 6 ФМ-частот у районних центрах Київської, Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, у тому числі Білій Церкві. У січні 2019 року «Прямий ФМ» претендував на частоту в Кривому Розі, але програв. Також у другій половині 2018 року «Прямий ФМ» отримав дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику, Волновасі, Краматорську, Покровську Донецької області, Бахмутівці, Лисичанську, Широкому Луганської області. У форматному конкурсі 4 квітня 2019 року «Прямий ФМ» виграв ФМ-частоту 88,4 МГц в Києві. Радіостанцію запустив Прямий канал, що де-юре належить Володимиру Макеєнку, але неофіційно його пов’язують з оточенням Петра Порошенка, п’ятого президента України, а нині народного депутата, лідера опозиційної партії «Європейська солідарність».

Фото: Прямий канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY