detector.media
06.09.2020 18:42
На Маршах єдності в Білорусі затримано понад 100 людей, серед них журналісти
На Маршах єдності в Білорусі затримано понад 100 людей, серед них журналісти
6 вересня у Мінську та інших білоруських містах проходять чергові акції протесту проти результатів президентських виборів.

Облік затриманих веде білоруський правозахисний центр «Вясна».

Правозахисники склали список 119 затриманих учасників акцій протесту в Мінську, Бресті, Гродні, Барановичах, Могильові, Вітебську, серед яких є і журналісти. 

Так, у Мінську на Марші єдності затримано журналіста «Радіо Рація» Артема Сизинцева. А в Могильові був затриманий журналіст БелПАН Алесь Асипцов, якого пізніше відпустили.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

У різних містах країни розпочалися протести, які тривають досі. Влада жорстоко придушує, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі. 

 4 вересня суд у Мінську на три доби заарештував шістьох журналістів. Їх затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів».

Також 4 вересня в Мінську затримали блогера Павла Спіріна в рамках кримінальної справи, яку порушили за його фільм «Грань» про наркоторгівлю в Білорусі. Поки що блогера затримали на три доби.

5 вересня в Мінську затримали трьох журналістів, які висвітлювали Жіночий марш.

Усі репресії проти журналістів у Білорусі фіксує «Білоруська асоціація журналістів» у таблиці, яка постійно оновлюється.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY