detector.media
08.07.2020 18:47
Литва заблокувала трансляцію групи п’яти прокремлівських каналів RT
Литва заблокувала трансляцію групи п’яти прокремлівських каналів RT
Раніше це зробила сусідня Латвія та, можливо, зробить Естонія.

Литва вирішила заблокувати трансляцію групи п’яти прокремлівських каналів RT (Russia Today). ПРо це повідомляє «Польське радіо».

Литовська комісія з питань радіо та телебачення винесла таке рышення з огляду на те, що керівником RT є Дмитро Кісєльов, щодо якого діють санкції ЄС.

До цього Литва вирішила заблокувати російське інформаційне агентство «Sputnik Литва» через порушення авторського права. Також Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

Нагадаємо, 30 червня 2020 року Національна рада з електронних ЗМІ (НРЕЗМІ) Латвії заборонила трансляцію семи програм російського телеканалу RT і закликала інші країни ЄС вчинити аналогічно. У Латвії додатково пояснили, що мережа каналів RT у своїх програмах намагається систематично показувати Латвію як країну, що занепала.

Канали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary і RT TV будуть заборонені, тому що вони знаходяться під фактичним контролем і управлінням керівника МІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова, щодо якої вжито санкції Ради ЄС.

До МІА «Россия сегодня» також належить агентство Sputnik. Через причетність до Кисельова Естонія ввела санкції проти «Sputnik Естонія», агентство призупинило роботу. Естонія розглядає також можливість заборонити трансляцію каналів RT.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY