detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
22.05.2020 15:12
Піар Оксани Марченко в теленовинах різко припинився – моніторинг
Піар Оксани Марченко в теленовинах різко припинився – моніторинг
Природа настільки очистилась, що матеріали з ознаками замовності залишились тільки на двох каналах.

Вперше за три роки моніторинг «Детектора медіа» зафіксував протягом тижня матеріали з ознаками замовності лише на двох каналах — «Інтері» та «Україні». Канал «112», який останні тижні синхронно з «Інтером» вихваляв благодійність дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко, припинив це робити. Про це йдеться в підсумках моніторингу теленовин за 11—17 травня 2020 року.  

Водночас «Україна» випередила «Інтер» за кількістю матеріалів з ознаками замовності — на каналі Ахметова виявлено 20 таких сюжетів і повідомлень, а на каналі Фірташа-Льовочкіна лише 9. На попередньому тижні «Інтер» дещо випереджав «Україну» (21 і 16 підозрілих матеріалів відповідно).

На «Інтері» підозрілі матеріали стосувалися «Опозиційної платформи – За життя!», на «Україні» — власника каналу Ріната Ахметова, інтересів його бізнесу та кількох окремих політиків, зокрема  Арсенія Яценюка та лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка, який став гостем студії. З «Інтера»  теж зникли звіти про благодійність фонду Оксани Марченко, у яких фігурував і її чоловік — голова політради ОПЗЖ.

Більше про тенденції та маніпуляції тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: zaxid.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY