detector.media
02.04.2020 14:02
Канал «Дом» показуватиме телеуроки учням з окупованого Донбасу та Криму
Канал «Дом» показуватиме телеуроки учням з окупованого Донбасу та Криму
Телеканал «Дом» показуватиме уроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів, які виходитимуть у рамках освітнього проєкт «Всеукраїнська школа онлайн».

Про це повідомляється на сайті президента.

«Школярі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим та м. Севастополя зможуть переглянути відеоуроки, створені в межах освітньої ініціативи президента України Володимира Зеленського "Всеукраїнська школа онлайн", в ефірі телеканалу "Дом"», – йдеться в повідомленні.

Мешканці окупованого Криму, які мають доступ до телебачення через супутникове обладнання, також матимуть змогу дивитися відеоуроки в ефірі каналів-партнерів проєкту, які входять у їхній супутниковий пакет.

Крім того, діти з тимчасово окупованих територій зможуть переглядати записи уроків на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України в Facebook та YouTube.

Як писав ДМ, 21 березня під час зустрічі з керівництвом українських телеканалів Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого «найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів, а найбільші українські телеканали показуватимуть їх у своїх ефірах у найбільш зручний для дітлахів час».

Згодом президент України повідомив, що 6 квітня 2020 року стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходитимуть телеуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Школярі також зможуть навчатися дистанційно в Facebook та YouTube.

До освітнього проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» долучилися медіасервіс Megogo та 11 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший» та М1.

1 квітня Міністерство освіти і науки опублікувало розклад телеуроків для учнів 5-11 класів, які транслюватимуть українські телеканали та ютуб-канал відомства в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

Нагадаємо, київська влада запустила телеуроки в зв’язку з карантином та переходом на дистанційне навчання у столиці в березні. Відеоуроки на каналі «Київ» виходять щодня по буднях, по чотири уроки на день. Також відео можна подивитися на Youtube-сторінці каналу «Київ». Пізніше стало відомо, що канал «Рада» та YouTube-канал Міносвіти транслюватимуть відеоуроки для школярів. Серед дисциплін для дистанційного навчання - українська мова та література, англійська мова, історія, математика, біологія.

Фото: сайт президента України

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY