detector.media
06.03.2020 17:12
Офіс Ради Європи в Україні запустив україномовну версію сайта проти сексизму
Офіс Ради Європи в Україні запустив україномовну версію сайта проти сексизму
Офіс Ради Європи в Україні 6 березня 2020 року повідомив про запуск україномовної версії вебсторінки проти сексизму – «Сексизм: Помітити. Назвати. Припинити».

Про це повідомляється на сторінці Офісу в Facebook.

«Сексизм перешкоджає розширенню прав і можливостей жінок і дівчат і лежить в основі гендерної нерівності. Для розв'язання цієї проблеми заохочуємо до повного виконання Рекомендації Ради Європи щодо запобігання та боротьби з сексизмом», – йдеться в повідомленні.

На сайті «Сексизм: Помітити. Назвати. Припинити» розповідають – що таке сексизм і яка його «присутність» у різних сферах, також наводяться приклади сексизму.  

Нагадаємо, у жовтні 2019 року медійні громадські організації започаткували антипремію «Це яйце!» за сексистські публікації та висловлювання в українських ЗМІ. Антипремія «Це яйце!» — некомерційна ініціатива, яка започаткована громадськими організаціями «Жінки в медіа», «Інститут масової інформації», «Zmina. Центр прав людини», «Детектор медіа», Кампанією проти сексизму в медіа та політиці «Повага», Українською Гельсінською спілкою з прав людини. 

9 грудня 2019 року оголосили переможців антипремії «Це яйце!». Серед політиків та чиновників переможцями стали експрезидент Федерації велоспорту Олександр Башенко, уповноважений з ґендерних питань Владислав Марченко, народний депутат України Максим Бужанський та президент України Володимир Зеленський. У номінації «Сексистський матеріал» перемогли: ток-шоу «Чому так?» на телеканалі «112 Україна» та сайт «Сегодня» з новиною під назвою «Немає хлопця – немає перемог: Світоліна програла другий матч після розриву з Монфісом», а також за матеріал «Сексмашина»: в червоних трусиках дружина динамівця паше як кінь».

Фото: «Сексизм: Помітити. Назвати. Припинити»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY