detector.media
01.03.2020 14:52
У Туреччині затримали співробітників російського агентства Sputnik
У Туреччині затримали співробітників російського агентства Sputnik
Додому до трьох співробітників агентства начебто увірвались невідомі із погрозами. Коли працівники ЗМІ прийшли скаржитись до поліції - їх затримали.

Про це повідомила у Telegram головна редакторка RT Маргарита Сімоньян. Як відомо, канал RT та агентство Sputnik належать до російського державного МІА «Россия сегодня».

29 лютого Сімоньян написала у Telegram, що до трьох співробітників «Sputnik Туреччина» в Анкарі додому увірвались невідомі, які погрожували та називали їх зрадниками через роботу на росіян.

1 березня головна редакторка RT повідомила, що 9 годин не може зв'язатися з працівниками «Sputnik Туреччина». Вони начебто звернулись до поліції і більше не виходили на зв'язок.

Також Сімоньян повідомила, що поліція прийшла до офісу «Sputnik Туреччина» з обшуком та затримала головного редактора.

За її словами, у поліції начебто говорили, що співробітників російського агентства у них немає. Пізніше вона повідомила, що працівників допитують.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року стало відомо, що Естонія ввела санкції проти російського агентства Sputnik. За словами директора бюро даних про відмиванню грошей Мадіса Рейманда, єдина причина, через яку введено санкції, - це Дмитро Кисельов, керівник МІА «Россия сегодня», до якого належить «Sputnik Естонія». «Sputnik Естонія» тоді мало намір звернутися до суду, щоб оскаржити санкції.

Nfrj; Литва вирішила заблокувати російське інформаційне агентство «Sputnik Литва» через порушення авторського права. До того ж Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY