detector.media
25.02.2020 11:11
Микола Семена отримав тимчасове житло в Києві – омбудсман
Микола Семена отримав тимчасове житло в Києві – омбудсман
Кримський політв’язень, український журналіст Микола Семена отримав тимчасове житло в Києві. Він також пройшов медичне обстеження, стан його здоров’я – задовільний.

Про це 24 лютого повідомила омбудсман Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.

Вона розповіла, що за сприяння Офісу президента та Київської міської державної адміністрації пана Семену забезпечили тимчасовим житлом: «Тому Микола найближчим часом зможе повернутись до своєї професійної діяльності, адже йому є що розповісти українцям – про весь жах того режиму, який зараз панує на території тимчасово окупованого Криму».

Омбудсман уточнила, що провела зустріч із Миколою Семеною, у ході якої вони обговорили ситуацію з правами і свободами людини в окупованому Криму. Вона також пообіцяла сприяти журналісту у вирішенні соціально-побутових питань.

Як писав «Детектор медіа», український журналіст Микола Семена 18 лютого 2020 року виїхав з окупованого Криму на материкову частину України на лікування. 19 лютого 2020 року він приїхав у Київ. Журналіст не був на материковій частині України чотири роки. Микола Семена зараз має пройти медичне обстеження. Після лікування він планує повернутися в журналістику

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту біло призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

14 січня підконтрольний Росії «Залізничний суд Сімферополя» розглянув і задовольнив клопотання кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття «судимості». Рішення набуло чинності через 10 календарних діб.

Фото: Людмила Денісова / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY