detector.media
21.02.2020 10:37
У Росії експравоохоронець зізнався, що підкинув наркотики журналісту «Медузи» Голунову
У Росії експравоохоронець зізнався, що підкинув наркотики журналісту «Медузи» Голунову
У Росії колишній поліцейський Денис Коновалов визнав, що фальсифікував докази проти журналіста «Медузи» Івана Голунова за вказівкою свого начальника Ігоря Ляхівця.

Про це повідомив адвокат Ігоря Ляхівця Олексій Коврижкін, передає російський «Інтерфакс».

«Минулого тижня в ході очної ставки мого підзахисного Ляхівця і його колишнього підлеглого Коновалова – поліцейський заявив, що це Ляхівець дав йому вказівки підкинути Голунову наркотики. Коновалов також повністю визнав свою провину», – розповів адвокат.

За його словами, Ігор Ляхівець не визнає свою провину і відкидає ці звинувачення.

Адвокат зазначив, що пов'язує визнання провини паном Коноваловим з тиском на нього з боку слідства. Ігор Ляхівець, своєю чергою, заявив, що вважає справу проти нього політично мотивованою.

Дениса Коновалова звинувачують у справі про фальсифікації доказів проти журналіста Івана Голунова, його начальника Ігоря Ляхівці вважають можливими організатором злочину,

Басманний суд Москви 30 січня заарештував п'ятьох колишніх поліцейських, що проходять по «справі Голунова».

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляла, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягав, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Івана Голунова припинили.

12 червня під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 500 осіб, серед яких було й багато журналістів. Згодом майже всіх затриманих відпустили.

12 листопада стало відомо, що слідство засекретило всі матеріали кримінального провадження проти журналіста Івана Голунова.

2 грудня 2019 року Басманний суд Москви відхилив скаргу журналіста видання «Медуза» Івана Голунова на бездіяльність Слідчого комітету РФ при розслідуванні провадження, у рамках якого його затримували.
14 лютого журналіст Іван Голунов повідомив, що прокуратура Західного адміністративного округу Москви (РФ) надіслала йому письмові вибачення за необґрунтоване кримінальне переслідування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY