detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
06.11.2019 16:06
За останній місяць в акредитації в зоні ООС відмовили близько 5 журналістам, переважно іноземним – штаб
За останній місяць в акредитації в зоні ООС відмовили близько 5 журналістам, переважно іноземним – штаб
Начальник пресцентру штабу операції Об’єднаних сил Андрій Агєєв повідомив, що в акредитації в зоні проведення ООС іноземним журналістам або представникам іноземних ЗМІ відмовляють переважно через роботу на позитивний імідж бойовиків окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він сказав у коментарі «Детектору медіа».

«Якщо ми комусь відмовляємо в акредитації – це переважно ті ЗМІ, які працювали на тому боці і видавала позитивні матеріали про діяльність так званих "ДНР" та "ЛНР" на шкоду Україні», – пояснив пан Агєєв.

Він уточнив, що всі представники іноземних медіа проходять перевірку в Службі безпеки України: «Закордонні журналісти, навіть громадяни України, які працюють на закордонні ЗМІ, проходять перевірку в СБУ. І СБУ їх відслідковує, моніторить і вказує  – або опосередковано, або конкретно, – що були помічені в публікаціях інтерв’ю, наприклад, з лідерами квазіреспублік так званими "ДНР" та "ЛНР". І там було вказано, що вони негативно висловлювалися (про Україну, – ДМ) і працювали на позитивний імідж ворожої сторони. Це виключно для закордонних ЗМІ. Вітчизняні – СБУ перевіряє на етапі формування. Тобто, коли подаються про завершення строку дії акредитаційної картки».

Як писав ДМ, фотокореспондент Lb.ua Максим Левін повідомив, що йому 6 листопада відмовили в акредитації в зоні проведення операції Об’єднаних сил. У пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил пояснили відмову в акредитації тим, що кореспондент перетнув лінію ООС з простроченою карткою без попередньої заявки на роботу.

Нагадаємо, 30 жовтня кореспондет ТСН повідомив, що українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі. Проїзд для журналістів закритий до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких з 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування. 29 жовтня о 12.00 в Луганській області у районі Золотого-4 почався процес розведення сил з обох сторін на відстань в один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки. Розвдення військ триватиме три доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. 28 жовтня в районі проведення ООС оголосили режим «жовтий», який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.

31 жовтня пресцентр штабу ООС повідомив, що робота ЗМІ в районі проведення операції Об’єднаних сил жодним чином не припиняється в зв’язку із запровадженням в районі проведення ООС режиму «жовтий». У штабі також пояснили порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY