detector.media
12.09.2019 20:29
Нацрада створила робочу групу з питань захисту інформаційного простору
Нацрада створила робочу групу з питань захисту інформаційного простору
Створення робочої групи з питань захисту інформаційного простору відбулось на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 12 вересня.

Про це йдеться на сайті регулятора.

Голова робочої групи – заступниця голови Національної ради – Уляна Фещук.

До робочої групи з питань захисту інформпростору України увійшли всі члени Нацради, керівники окремих структурних підрозділів та представники Національного антикорупційного бюро, Міністерства внутрішніх справ, Служби зовнішньої розвідки і Служби безпеки України.

Нагадаємо, що з ініціативою створити робочу групу з захисту інформпростору Нацрада виступила 9 липня 2019 року.

За словами Уляни Фещук, Нацрада підтримує ініціативу СБУ щодо скликання РНБО для запровадження санкцій щодо телеканалів NewsOne і «112 Україна» відповідно до постанови Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року, а також ініціативу Генеральної прокуратури України щодо порушення кримінального провадження за статтею «державна зрада» через підготовку спільного телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським державним телеканалом «Россия».

Нацраду, за словами пані Фещук, також турбує створення інформаційного холдингу «Новини» з трьох каналів – «112 Україна», NewsOne і ZIK, що належать соратнику Віктора Медведчука – Тарасу Козаку. 

З групою компаній «112 Україна» в Нацради, за підрахунками пані Фещук, понад 30 судових справ, частина з яких зупинені до вирішення в суді інших. 

Також Нацрада звернеться до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії «для запобігання антиукраїнській діяльності».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY