detector.media
19.05.2019 13:50
Екс-власник каналу NewsOne Андрій Портнов повернувся до України
Екс-власник каналу NewsOne Андрій Портнов повернувся до України
За часів Януковича Андрій Портнов був першим заступником глави Адміністрації президента. Він виїхав з України у 2014 році.

Про повернення він повідомив 19 травня у своєму Telegram-каналі.

«Друзі, більше п'яти років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, які залишили Україну, - пора повертатися, будувати і відновлювати. Привіт, моя дорога Батьківщина!» - йдеться в повідомленні.

У 2014 році Андрій Портнов виїхав з України. За даними ЗМІ, деякий час жив у Росії, потім переїхав до столиці Австрії Відня. З 2014 по 2015 рік щодо нього діяли санкції ЄС. У березні 2018 року стало відомо, що Служба безпеки України порушила щодо Портнова кримінальну справу за статтею «державна зрада».

Нагадаємо, у серпні 2018 року батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки.

У жовтні 2018-го власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від «Опозиційного блоку» Тарас Козак. Портнов тоді заявив, що ініціював розірвання угоди про управління каналом. Також він повідомив, що залишиться в контакті з менеджментом каналу та продовжить його «судовий і міжнародний захист доти, доки він буде перебувати в опозиційній до влади риториці».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY