detector.media
08.05.2019 14:20
ІМІ зафіксував в Україні 14 порушень свободи слова в квітні
ІМІ зафіксував в Україні 14 порушень свободи слова в квітні
Інститут масової інформації в квітні зафіксував 14 порушень свободи слова в Україні, з яких 11 випадків стосувалися фізичної агресії.

Про це йдеться в щомісячному моніторингу ІМІ «Барометр свободи слова».

Зазначається, що основним типом порушення прав журналістів стали випадки перешкоджання законній журналістській діяльності – 8 (березень – 15, лютий – 11, січень – 7).

«Загалом порушення свободи слова експерти ІМІ зафіксували в дев’яти регіонах. Регіонами-лідерами за кількістю порушень стали Київ та Дніпро, де зафіксовано по три випадки відповідно. Далі за кількістю порушень ідуть Одещина з двома випадками та з одиничними випадками Волинь, Житомир, Запоріжжя, Львів, Рівне та Чернігів», – йдеться в повідомленні.

Агресорами та порушниками переважно були приватні особи, правоохоронці та місцева влада.

Експерти ІМІ заявили, що другий тур виборів президента України пройшов загалом з дотриманням законних професійних прав журналістів: було зафіксовано лише один випадок порушення свободи слова.

«Порушення сталося в Запоріжжі, де поліцейська намагалася заборонити журналісту інтернет-видання “Depo.Запоріжжя” зйомку на одній з дільниць. Проте інцидент було вичерпано після пояснення поліцейській», – додали в ІМІ.

Крім того, у квітні ІМІ зафіксував по одному випадку:

З початку року ІМІ зафіксував 41 випадок перешкоджання, 10 випадків погроз, сім випадків обмеження доступу до інформації, шість – кібератак, чотири випадки побиття та один – цензури.

Нагадаємо, Інститут масової інформації повідомив, що другий тур виборів Президента України 21 квітня відбувся з дотриманням законних професійних прав журналістів. Експерти зафіксували лише один випадок порушення свободи слова – у Запоріжжі.

Фото: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY