detector.media
05.03.2019 10:51
Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»
Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»
Фігурант журналістського розслідування проекту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, публічно прокоментував результати журналістського розслідування.

Для відповіді «Нашим грошам» було створено спеціальну фейсбук-сторінку «Ваші гроші з Ігорем Гладковським» і знято відеоролик за участі Ігоря Гладковського. У ролику він демонструє, як за допомогою спеціальної програми можна «зробити будь-яку неіснуючу розмову реальною».

У відео він заявив, що головна мета і причина появи розслідування «Наших грошей» – «дискредитувати чинного президента Петра Порошенка під час виборчої кампанії».

Наприкінці відео Ігор Гладковський анонсував: «А ще дуже скоро ви дізнаєтеся, хто насправді зліпив цей фейк та злив його журналістам».

У відео використовуються колажі із зображенням бізнесмена Ігоря Коломойського, який вважається опонентом президента Петра Порошенка, фрагменти відео з Денисом Бігусом.

Нагадаємо, 25 лютого було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проекту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» (проект Дениса Бігуса) про корупцію в оборонному секторі держави, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави. 

4 березня Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Увечері 4 березня в ефір вийшла третя частина розслідування «Корупція в оборонці - продовження. Гладковський і Укроборонпром (таємна переписка)».

Ще до виходу розслідування, 22 лютого, Денис Бігус заявляв, що за офісом редакції стежать невідомі особи, він пов’язував це з анонсованим раніше сюжетом журналістки Лесі Іванової про корупцію в оборонній сфері України. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY