detector.media
04.03.2019 12:38
Порошенко звільнив Гладковського в результаті розслідування «Наших грошей» (ДОПОВНЕНО)
Порошенко звільнив Гладковського в результаті розслідування «Наших грошей» (ДОПОВНЕНО)
Президент України Петро Порошенко заявив, що сьогодні, 4 березня, підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Сьогодні зранку, перед вильотом до Миколаєва, я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само його знято з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю», – сказав Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку Миколаївської області.

Крім того, президент повідомив, що доручив підготувати на 6 березня засідання Ради національної безпеки та оборони про реформування «Укроборонпрому»: «Ми вже давно планували провести засідання РНБО з питанням на порядку денному про реформування "Укроборонпрому" і посилення прозорості його діяльності, розширення урядового, парламентського і громадського контролю над діяльністю оборонного сектору. Вранці доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову підготувати це засідання попередньо на середу». 

Як йдеться в релізі прес-служби Президента України, Петро Порошенко заявив також, що має намір обговорити питання проведення максимально об’єктивного та всебічного розслідування з керівництвом Національного антикорупційного бюро.

«Як ви знаєте, минулого тижня було журналістське розслідування, що базувалося на витоку з правоохоронних органів, щодо можливих зловживань в сфері оборонних закупівель. І воно викликало великий суспільний резонанс. Суспільство хоче і має право знати правду. І я як Президент теж хочу знати правду. Тому зараз буде створено для цього всі необхідні умови.

Публічно звертаюся до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації і розставити усі крапки над і. Якщо хто  винен – до відповідальності. Хто сумлінно працював на зміцнення обороноздатності – тим дати змогу захистити своє чесне ім’я. Увечері планую переговорити телефоном з керівництвом НАБУ», - сказав він.

Нагадаємо, 25 лютого було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проекту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» (проект Дениса Бігуса) про корупцію в оборонному секторі держави, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави. 

Ще до виходу розслідування, 22 лютого, Денис Бігус заявляв, що за офісом редакції стежать невідомі особи, він пов’язував це з анонсованим раніше сюжетом журналістки Лесі Іванової про корупцію в оборонній сфері України. 

Нагадаємо, сьогодні, 4 березня, в ефір вийде наступна частина розслідування  «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY