detector.media
29.12.2018 20:00
Презентація англомовної версії книги Семени запланована на початок 2019 року - МІП
Презентація англомовної версії книги Семени запланована на початок 2019 року - МІП
У книзі, виданій до винесення підконтрольним Кремлю судом в Криму вироку журналісту, зібрані статті Миколи Семени, опубліковані на сайті Крим.Реалії з квітня 2014 по квітень 2016 року.

Книгу Миколи Семени «Кримський репортаж» перекладено англійською мовою. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

«Для мене було принциповим, аби ця книга, завдяки якій світ дізнається про окупацію Криму та її наслідки, вийшла цього року», - зазначив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Презентація англомовної версії книги М. Семени запланована на початок 2019 року. 

Як повідомляв «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

18 грудня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму пом'якшив вирокжурналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону займатися публічною діяльністю два роки, а не три, як було в попередньому рішенні суду. 
Захист журналіста готує щодо рішення підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Миколі Семені вирок.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY