detector.media
11.12.2018 14:45
У Києві провели акцію на підтримку Сенцова, Сущенка та інших політв’язнів
У Києві провели акцію на підтримку Сенцова, Сущенка та інших політв’язнів
11 грудня у Києві під Посольством Європейського Союзу близько 20 активістів провели акцію на підтримку українських політв’язнів

Про це повідомляє «Укрінформ».

Акцію провели у межах глобальної акції з нагоди вручення Олегу Сенцову премії ім. Андрія Сахарова та з нагоди 70-ї річниці Загальної декларації прав людини

За повідомленням «Укрінформу», аналогічні заходи відбуваються у Мюнхені, Вашингтоні, Сан-Франциско, Ліссабоні, інших містах світу.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY