detector.media
03.12.2018 19:35
Українська кіноакадемія почала приймати заявки на Третю Національну кінопремію «Золота Дзиґа»
Українська кіноакадемія почала приймати заявки на Третю Національну кінопремію «Золота Дзиґа»
З 3 грудня 2018 року до 21 січня 2019 відкрито приймання фільмів до участі в Третій Національній кінопремії «Золота Дзиґа».

Про це повідомляє прес-служба Української кіноакадемії (УКА).

Щоб подати заявку, необхідно заповнити онлайн-форму на сайті УКА.

Фільми розглядаються у 20 номінаціях. Цього року додались дві нові: за Найкращу пісню та Найкращий монтаж. Приймання фільмів здійснюється відповідно до Регламенту Третьої Національної кінопремії, в якому зазначені вимоги до кінофільмів.

Наприкінці січня буде оголошено довгий список претендентів. Переможців у номінаціях визначає Правління та члени Української кіноакадемії шляхом 2-етапного голосування. Імена лауреатів Третьої Національної Кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, яка відбудеться 19 квітня 2019 року.

Нагадаємо, премію «Золота дзиґа» вручає Українська кіноакадемія, яку було створено в лютому 2017 року. Ініціатором став Одеський міжнародний кінофестиваль. Цього року до складу правління увійшли 12 кінематографістів. Головою було обрано кінокритика та кінознавця Володимира Войтенка.

Головним символом Національної кінопремії стала статуетка «Золота дзиґа». Авторкою назви є екс-директорка зі стратегічного маркетингу «Медіа Група Україна» Ольга Захарова. Дизайн статуетки розробив український митець Назар Білик.

Більше про премію читайте за тегом «Золота Дзиґа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY