detector.media
29.10.2018 20:33
Трамп знову звинуватив ЗМІ у поширенні неправдивих новин та закликав «загасити пожежу»
Трамп знову звинуватив ЗМІ у поширенні неправдивих новин та закликав «загасити пожежу»
Президент США Дональд Трамп знову звинувачує у брехні, поширенні фейкових новин та називає «ворогами народу» американські медіа, які критикують його позицію.

Про це йдеться у серії його повідомлень у Twitter 29 жовтня.

«Великий гнів у нашій країні викликаний частково неточними й навіть оманливими повідомленнями новин. ЗМІ фейкових новин, справжні вороги народу, повинні припинити відкриту й неприховану ворожнечу та повідомляти новини точно й справедливо», - написав він.

На думку Трампа, це допоможе «загасити пожежу» гніву й обурення, а також досягти миру й гармонії між усіма сторонами

«Фейкові новини мають припинитися!» - додав американський президент.

Нагадаємо, президент Трамп відомий своїми заявами на адресу видань чи журналістів, де він звинувачує їх у «фейкових новинах» та називає «ворогами народу».

За таке ставлення до преси Тампа неодноразово критикували. Колишній комісар ООН з прав людини Зейда Раада аль-Хуссейна (Zeid Ra’ad al-Hussein) навіть сказав, що така поведінка президента дуже «близька до підбурювання до насильства».

У січні 2017 року президент США Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу. У лютому розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність. Потім він звинуватив CNN і The New York Times у свідомому поширенні неправдивих новин. Перед цим журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі. На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

16 серпня 2018 року понад 100 американських медіа опублікували редакційні колонки у відповідь на неодноразові напади президента Дональда Трампа на ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY