detector.media
08.10.2018 13:15
Правозахисники закликають світ відреагувати на заборону Семені виїхати з Криму на лікування
Правозахисники закликають світ відреагувати на заборону Семені виїхати з Криму на лікування
Українські громадські організації закликали міжнародні організації із захисту прав журналістів публічно відреагувати на заборону журналісту Миколі Семені виїхати з Криму на лікування

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

Підписанти звернулися до комісара Ради Європи з прав людини, делегатів жовтневої сесії ПАРЄ та країн-учасниць Ради Європи поставити перед Російською Федерацією питання про надання журналісту Миколі Семені дозволу на виїзд із анексованого Криму для проходження лікування у нейрохірургічній і кардіологічній клініках на материковій Україні.

«Ми просимо представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ здійснити усі можливі заходи для якнайшвидшого вирішення питання. Ми закликаємо міжнародні організації із захисту прав журналістів публічно відреагувати на цю ганебну ситуацію», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки». 

2 жовтня стало відомо, що журналісту не дозволили виїхати з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY