detector.media
07.08.2018 19:27
Колишній партнер Манафорта заявив у суді, що той допомагав Порошенку на виборах - ЗМІ
Колишній партнер Манафорта заявив у суді, що той допомагав Порошенку на виборах - ЗМІ
Головний свідок у справі Пола Манафорта в суді, його колишній партнер Рік Гейтс, заявив у суді, що компанія Манафорта допомагала Петрові Порошенку під час виборів.

Про це повідомив телеканал NBC, кореспондент якого перебуває на судовому засіданні у справі Манафорта.

«Гейтс сказав, що остання кампанія, над якою вони з Манафортом працювали в Україні, була на жовтневих парламентських виборах в інтересах Опозиційного блоку. DMP (компанія Манафорта і Гейтса. - ДМ) допомагала Петрові Порошенку, і з ними повністю не розплатилися», - повідомив канал.

Цю інформацію також повідомила у Facebook та підтвердила ДМ журналістка Російської служби BBC Наталка Пісня, яка також перебуває на судовому засіданні у справі Манафорта. «Гейтс щойно підтвердив, що Манафорт допомагав українському [президенту] Петру Порошенку під час президентської кампанії 2014 року», - повідомила вона.

BBC цитує слова Ріка Гейтса, що співпраця Пола Манафорта з Петром Порошенком тривала недовго і, зі слів свідка, стосувалася президентських і місцевих виборів в Україні. При цьому він не уточнив, чи оплачувалися послуги політтехнолога і про які суми йде мова, передає BBC.

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до прес-секретаря українського президента - Святослава Цеголка - з проханням повідомити, чи дійсно Манафорт чи його компанія співпрацювали з Петром Порошенком та коли це відбувалось, у чому полягала їхня робота, а також чи дійсно з ними не розрахувались і чому.

У відповідь прес-служба Адміністрації Президента України повторила «Детектору медіа» коментар, який давала тиждень тому «Українській правді»: «Команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала ні з П. Манафортом, ані з його людьми. Пропозиції про співпрацю надходили з поміж інших, утім навіть не розглядалися».

Як відомо, під час засідання суду 31 липня свідок у справі Пола Манафорта Тед Девайн розповів, що партнер політтехнолога Річард Гейтс пропонував йому працювати на президента Петра Порошенка. Проте не повідомлялося, чи наймав Порошенко Гейтса і Манафорта. В Адміністрації президента тоді заявили, що команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала ані з Полом Манафортом, ані з його людьми.

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 жовтня 2017 року ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

На початку грудня стало відомо, що газета Kyiv Post опублікує статтю про Манафорта, яку в США вважають порушенням умов звільнення його під заставу.

У грудні суд заборонив Манафорту спілкуватися з журналістами.

Згодом журналіст The Atlantic Франк Фоера зробив розслідування, під час якого з’ясувалося, що колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

У червні 2018 року суд у США взяв під варту екс-радника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта. Суддя зазначив, що Манафорт «зловживає» довірою, наданою йому півроку тому.

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів і «Опозиційним блоком».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY