detector.media
05.06.2018 09:48
Засудженого в анексованому Криму журналіста Миколу Семену включено до «списку на обмін» - Геращенко
Засудженого в анексованому Криму журналіста Миколу Семену включено до «списку на обмін» - Геращенко
Українська влада включила кримського журналіста Миколу Семену до списку українців, яких пропонують Росії обміняти на 23 засуджених росіян, повідомила представниця України в Тристоронній переговорній групі, перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко.

Про це Ірина Геращенко сказала «Крим.Реалії».

«Ми зараз дуже артикулюємо це питання», – підкреслила вона.

У понеділок, 4 червня, Ірина Геращенко заявила на засіданні погоджувальної ради у парламенті, що українська влада готова провести обмін 23 засуджених росіян на українських громадян, засуджених у Росії.

За її словами, «росіян, засуджених в Україні за причетність до терористичних актів, підготовку терактів, за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України готові передати їх Росії заради звільнення Сенцова, Кольченка, Клиха, Гриба й інших».

Як повідомляв «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму пом'якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання. Мова йде про заборону займатися публічною діяльністю два роки, а не три, як було раніше в попередньому рішенні суду.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

МЗС України, Держдепартамент США, Євросоюз і ряд міжнародних організацій засудили винесений Миколі Семені вирок.

За даними зокрема української правозахисної ініціативи Let My People Go, у Росії з політичних мотивів утримують 64 українця.

Нагадаємо, організатори глобальної акції Save Oleg Sentsov також розмістили уточнений список усіх політв'язнів, звільнення яких вимагає Олег Сенцов й учасники акцій на його підтримку. 

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і ряд міжнародних організацій засудили винесений Семені вирок.

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Том Кент назвав необґрунтованими звинувачення проти журналіста Миколи Семени, також зазначивши, що вирок, винесений підконтрольним Кремлю судом у Криму, має бути скасований.

За даними української правозахисної ініціативи Let My People Go, у Росії з політичних мотивів утримують 64 людини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY