detector.media
30.05.2018 11:37
Світ не реагує на проблему українців-політв’язнів і заручників – Ірина Геращенко
Світ не реагує на проблему українців-політв’язнів і заручників – Ірина Геращенко
Заступниця голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що в день чергового засідання в Мінську дуже стурбована «відсутністю реакції світу на проблему заручників і політв’язнів».

Про це Ірина Геращенко у середу, 30 травня, написала на своїй сторінці у Facebook.

«Так, люди доброї волі в багатьох країнах вийшли на акції підтримки Олега (Сенцова – ДМ) і його колег по нещастю. Але де заяви, бодай про занепокоєння, урядів і лідерів, ОБСЄ, ООН, РЄ, ПАРЄ , МКЧХ, ЄС, США і інших інституцій, які б мали жорстко реагувати на недопуск лікарів і консулів, безпідставне утримання в тюрмах більше, аніж 4 роки? Світ мовчить», - написала пані Ірина.

За її словами, в Україні сьогодні відбувається серйозна ескалація конфлікту не лише на лінії фронту на Донбасі.

«Сьогодні Мінськ. Іду з важким серцем. Й через страшні нічні новини (вбивство у Києві журналіста Аркадія Бабченка. - ДМ). Й через гостре усвідомлення, що відбувається серйозна ескалація конфлікту не лише на лінії фронту. Війна, тероризм - поряд, в тилу», - наголосила заступниця голови ВР.

Сьогодні у Мінську буде «дуже важке засідання», написала вона.

«Через погіршення безпекової ситуації, вбивства дітей на Донбасі, через заблоковане питання звільнення заручників і недопуск МКЧХ до в’язнів, через відсутність відповіді РФ щодо української ініціативи передати їм 23 росіян, аби звільнити наших, в тому числі Олега Сенцова». Світ мовчить. Й це ускладнює українську задачу - витягти».

Як повідомляв «Детектор медіа», у Києві акція на підтримку режисера Олега Сєнцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити усіх українських політв’язнів, відбудеться в суботу, 2 червня, об 11:00 біля стели Незалежності.

«2 червня Київ покаже «червону картку» режиму Путіну. Громадські активісти поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за гратами в Росії та окупованому Криму. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари, - йдеться в повідомленні організаторів акції. - …З собою закликаємо брати плакати та спортивні свистки».

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 1-2 червня по всьому світу пройде глобальна акція #SaveOlegSentsov.

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY