detector.media
04.05.2018 16:04
Власником телеком-провайдера «Воля» може стати мексиканський медіамагнат
Власником телеком-провайдера «Воля» може стати мексиканський медіамагнат
Інтернет-провайдер і оператор кабельного телебачення «Воля» веде переговори про продаж за $112 млн. Потенційний покупець - великий бізнесмен Карлос Слім з Мексики.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела на телеком-ринку.

Карлос Слім, власник America Movil, у 2014 році придбав акції групи компаній Austria Telekom, серед активів якої ряд операторів Європи, в тому числі Velcom в Білорусі. Останній, за інформацією LIGA.net, і почав робити due dilligence (перевірка, що проводиться інвестором з метою оцінки різноманітних ризиків, пов'язаних з інвестуванням - ред.) «Волі».

Компанія «Воля» обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ і інтернету в 34 містах України. У тому числі інтернет-доступом користуються 670 000 (компанія входить до ТОП-3 українських інтернет-провайдерів). Основні акціонери - фонди Providence Equity Partners (34,92%), Sigma Bleyzer (15,3%), ЄБРР (11,7%).

Це вже не перше повідомлення про наміри купити «Волю», водночас кандидатури ймовірних покупців змінюються. 

Як писав «Детектор медіа», в жовтні минулого року повідомлялося, що екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін може створити великий телеком-холдинг, купивши компанію «Воля» і менших гравців. Потенційним покупцем «Волі» тоді називали структуру, за якою стоять колишній глава Адміністрації президента і екс-власник медіа-холдингу УМХ Борис Ложкін і колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. 

У листопаді 2017-го з'явилася інформація, що найбільшим в країні провайдером кабельного телебачення зацікавився третій за величиною абонентської бази мобільний оператор lifecell.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY