detector.media
16.11.2017 12:48
Мін’юст РФ зарахував сайт «Крим.Реалії» до «іноземних агентів» і попередив про обмеження
Мін’юст РФ зарахував сайт «Крим.Реалії» до «іноземних агентів» і попередив про обмеження
Це наслідок того, що Держдума Росії 15 листопада проголосувала в другому і третьому читаннях за внесення до законодавства поправок, які дозволяють зараховувати зарубіжні ЗМІ до так званих «іноземних агентів».

Міністерство юстиції Росії направило проекту Радіо Свобода Крим.Реалії попередження про можливі обмеження в роботі.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

У листі зазначено, що «в діяльності Крим.Реалії є ознаки виконання функцій «іноземного агента».

Нагадаємо, Державна дума Росії 15 листопада проголосувала в другому і третьому читаннях за внесення до законодавства поправок, що дозволяють зараховувати зарубіжні ЗМІ до так званих «іноземних агентів». Депутати підтримали законопроект одностайно.

Напередодні Міністерство юстиції Росії надіслало російській редакції Радіо Свобода і телеканалу «Настоящее время» попередження про можливі обмеження в роботі.

У жовтні Міністерство юстиції Росії надіслало листа до редакції проекту Радiо Свобода Крим.Реалії, в якому зазначалося, що діяльність видання, яка нібито потрапляє під ознаки російського закону про обмеження для організацій-іноземних агентів, може «зазнати обмежень».

Попередження про можливе запровадження обмежень також отримали інші проекти медіакорпорації Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода, в тому числі проект Крим.Реалії та спеціальний спільний проект Радіо Свобода та «Голосу Америки», телеканал «Настоящее время».

Президент медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Том Кент у відповідь на це заявив, що RT поширює свої програми у США через кабельне телебачення, тоді як у Радіо Свобода таких можливостей в Росії немає. Він також зазначив, що журналістів Радіо Свобода переслідували і навіть били в Росії, їхні акредитації анулювалися, тоді як у США нічого подібного щодо представників російського телеканалу не відбувалося.

Як повідомляв «Детектор медіа», виконавча директорка українського Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що таким чином російська влада зачищає інформаційний простір від неугодних ЗМІ перед виборами президента.

«Цікаво, що проект Крим.Реалії й інші працюють досить давно, але претензії у влади чомусь з'явилися тільки зараз. Можливо, перед виборами президента просто зачищають інформаційний простір від неугодних ЗМІ. Кремлю дуже не подобається, коли Радіо Свобода та інші розповідають про переслідування журналістів і політичні репресії, а вплинути на редакції ніяк не можна. Ось і починаються такі наміри», – зазначила пані Романюк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY