detector.media
29.09.2017 17:19
Захист оскаржив вирок кримському журналісту Миколі Семені
Захист оскаржив вирок кримському журналісту Миколі Семені
Захист кримського журналіста, автора Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколи Семени оскаржив вирок, винесений йому підконтрольним Кремлю Залізничним районним судом Сімферополя.

Адвокати подали коротку апеляційну скаргу в середу, 27 вересня, повідомив в коментарі «Крим.Реалії» один із захисників Миколи Семени Олександр Попков.

«Апеляцію ми подали. Апеляція ця поки коротка. Це пов'язано з тим, що ми не ознайомилися ще з протоколами судових засідань, а протоколи дуже великі, об'ємні, тому що вони були з лютого і нам весь цей час не давали ознайомитися. Тому ми спочатку подали апеляцію (коротку – КР), щоб застовпити десятиденний апеляційний термін», – пояснив адвокат.

Попков уточнив, що після ознайомлення з протоколами захист підготує повну апеляційну скаргу. При цьому, за прогнозами адвоката, розгляд апеляції відбудеться не раніше, ніж через місяць.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY