detector.media
01.06.2017 17:08
Захист Миколи Семени сподівається на умовний вирок для журналіста в суді
Захист Миколи Семени сподівається на умовний вирок для журналіста в суді
Адвокат українського журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов сподівається на умовний термін для свого підзахисного в підконтрольному Росії суді в окупованому Криму.

Про це він сказав на брифінгу у Києві, повідомляє «Радіо Свобода».

«Звичайно ж, ми впевнені на 100%, що буде обвинувальний вирок. Але певна надія, в тому числі, через те, що ця справа має величезний резонанс, як тут, так і за кордоном, – ми сподіваємося, що все-таки, враховуючи і вік Миколи Семени, і стан його здоров`я, може бути умовний вирок. Але вирок буде – це однозначно», – заявив він.

За словами Еміля Курбедінова, зараз сторона захисту у справі готує матеріали для позову до Європейського суду з прав людини.

Чергове засідання суду у справі Миколи Семени відбудеться 5 червня.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

18 квітня відбулося чергове засідання у кримінальній справі Семени. На допит з'явився лише один свідок – Юлія Кожем'якіна, яка розповіла, що була понятою під час огляду сторінки інтернет-видання з матеріалом Миколи Семени. При цьому свідок не змогла відповісти на запитання адвокатів щодо обставин цього огляду публікації.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

На фото - Микола Семена

Фото: Антон Наумлюк, «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY