detector.media
10.05.2017 14:34
У Криму суд продовжить слухання справи Семени
У Криму суд продовжить слухання справи Семени
В анексованому Криму 10 травня має відновитися суд у кримінальній справі стосовно кримського журналіста Миколи Семени.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як зазначено, засідання заплановане на 14:00.

Нагадаємо, попереднє засідання, що відбулося 3 травня, перенесли через неявку свідків обвинувачення, яких суд постановив привести примусово на сьогоднішнє засідання.

Фото: Радіо Свобода

Як писав «Детектор медіа», квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  18 квітня відбулося чергове засідання у кримінальній справі Семени. На допит з'явився лише один свідок – Юлія Кожем'якіна, яка розповіла, що була понятою під час огляду сторінки інтернет-видання з матеріалом Миколи Семени. При цьому свідок не змогла відповісти на запитання адвокатів щодо обставин цього огляду публікації.

3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси. НСЖУ  у цей день закликав колег добиватися волі для журналістів Семени і Сущенка. Міністерство інформаційної політики України у цей день також закликає суспільство звернути увагу на справи кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка та журналіста «Радіо Свободи» Миколи Семени.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY