detector.media
06.03.2017 10:15
На сайтах російського та українського омбудсменів має з’явитися розділ щодо взаємодії – Москалькова
На сайтах російського та українського омбудсменів має з’явитися розділ щодо взаємодії – Москалькова
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська провела неформальну зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москалькової і обговорили долю ув'язнених у Криму.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Обговорили переміщення ув'язнених у Криму, домовилися про продовження практики спільних візитів і обміні інформацією, а також про відкриття колонок на офіційних сайтах уповноважених з інформацією щодо питань взаємодії»,  – написала Москалькова на своїй сторінці в Instagram.

Напередодні, 3 березня, не відбулася передача Києву 12 ув'язнених з Криму. В офісі Лутковської відмовилися коментувати подію, але повідомили, що справу по передачі людей рухається.

Нагадаємо, у жовтні уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська написала листа російській колезі Тетяні Москальковій про те, що автоматичне набуття громадянства РФ Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком є примусовим і просить посприяти в поверненні українців додому.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

МЗС України повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа», що у РФ не допускають українських консулів до засуджених за сфабрикованими звинуваченнями українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка через начебто їх належність до громадянства Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY