detector.media
05.02.2017 13:47
Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу
Звільнений з-під арешту адвокат Миколи Семени заявив, що продовжить роботу
Адвокат журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов, який сьогодні, 5 лютого, був звільнений після 10-добового арешту в окупованому Росією Криму, повідомив, що продовжить свою правозахисну діяльність.

Про це він сказав у коментарі виданню «Крим.Реалії».

«Я дуже сильно відчував підтримку людей, які залишилися тут, підтримку сім'ї, підтримку колег, підтримку журналістів.  Дуже сильно я це відчував. І коли до мене приходив адвокат, він давав мені виписки і показував, що відбувається взагалі поза стінами, де я сиджу. Я радий, що все-таки громадянське суспільство не вмерло, громадянське суспільство живе, і воно може сказати своє слово. І це дуже сильно, я думаю, вплинуло на подальший результат», - сказав Еміль Курбедінов після звільнення.

Він сказав, що продовжить свою діяльність адвоката. При цьому він зауважив, що деякі його підзахисні вже постраждали через його 10-добовий арешт.

«Я планую продовжувати працювати в тому напрямку, який для себе обрав. Тобто я і мої колеги іншого виходу не бачимо. Ми будемо також працювати, захищати права людей, тих, хто сьогодні знаходиться за гратами ... Мене вибили з декількох процесів на час це. За цей час продовжили арешт моїм підзахисним. За кілька днів до мого арешту суд відмовив ФСБ в продовженні арешту Редвану Сулейманову. Коли мене посадили, буквально на наступний день або через день все-таки добився продовження йому арешту вже без мене. Як це було юридично зроблено, до сих пір не знаю. Але я буду це перевіряти - завтра, в понеділок вже, думаю, приступлю до роботи», - сказав адвокат.

Нагадаємо, 5 лютого, в окупованому Росією Криму Еміль Курбедінов, адвокат журналіста Миколи Семени, вийшов з Сімферопольського ізолятора тимчасового утримання (ІТУ) після того, як він відбув увесь термін арешту.

Водночас російські силові структури в Криму продовжили утримання під арештом техніки адвокатів Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

6 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не бачить порушень прав підзахисних через арешт адвоката Еміля Курбедінова.

На фото – Еміль Курбедінов з дружиною після звільнення

Фото: Facebook Антона Наумлюка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY