detector.media
05.02.2017 10:37
Вийшов на волю адвокат кримського журналіста Миколи Семени
Вийшов на волю адвокат кримського журналіста Миколи Семени
Сьогодні, 5 лютого, в окупованому Росією Криму Еміль Курбедінов, адвокат журналіста Миколи Семени, вийшов з Сімферопольського ізолятора тимчасового утримання (ІТУ) після того, як він відбув увесь термін арешту.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у своєму Facebook.

«Адвоката Еміля Курбедінова відпустили з Сімферопольського ІТУ після 10 діб адміністративного арешту», - написав він.

Журналіст також опублікував фото Еміля Кубердінова на волі.

Водночас російські силові структури в Криму продовжили утримання під арештом техніки адвокатів Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

6 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не бачить порушень прав підзахисних через арешт адвоката Еміля Курбедінова.

На фото – Еміль Курбедінов з дружиною

Фото: Facebook Антона Наумлюка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY