detector.media
20.12.2016 19:21
Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті
Сейм Польщі скасував заборону на присутність журналістів у парламенті
Сейм, нижня палата парламенту Польщі, скасував тимчасову заборону на присутність журналістів у будівлі парламенту.

Про це йдеться у заяві від 20 грудня, поширеній прес-службою Сейму, повідомляє «Тиждень» з посиланням на Reuters.

Зазначається, що будь-які подальші зміни в правилах, що регулюють доступ журналістів, будуть здійснюватися лише після попередніх консультацій зі ЗМІ.

«Нещодавно введені зміни, пов'язані з доступом журналістів до будівлі Сейму, наразі є не обов'язковими», - йдеться в заяві.

Водночас Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що лідери правлячої націонал-консервативної партії Польщі «Право і Справедливість» (PiS) не обмежуватимуть доступу журналістів до парламенту країни.

Нагадаємо, 31 грудня 2015 року маршалок Сейму Марек Кухчинський, який представляє правлячу партію «Право і справедливість», своїм розпорядженням вніс зміни до регламенту роботи Сейму, який забороняє журналістам доступ до кулуарів.

У грудні 2016 року правляча партія Польщі «Право і Справделивість» заявила про намір створити у 2017 році медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Таким чином нинішня влада планувала обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму.

16 грудня депутати опозиційних партій «Громадянської платформи» (РО) і «Сучасна» (.N) заблокували трибуну Сейму, протестуючи таким чином проти рішення маршалка Сейму обмежити доступ до зали засідань для більшості польських ЗМІ окрім інформаційних телеканалів.

В ніч на суботу під будівлею Сейму у Варшаві зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

Після цього спікер польського Сейму Марек Кухчинський видав заборону на доступ журналістів до парламенту у вихідні, 17 і 18 грудня.

Пізніше стало відомо, що у  понеділок, 19 грудня, відбудуться переговори маршалка польського Сенату Станіслава Карчевського з представниками засобів масової інформації щодо організації роботи журналістів у Сеймі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY