detector.media
13.12.2016 16:40
Поліція повідомила неправдиву інформацію про 2 роки обмеження волі винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна
Поліція повідомила неправдиву інформацію про 2 роки обмеження волі винуватцю ДТП за участю фотокореспондента Макса Левіна
Поліція Київської області визнала, що помилково повідомила неправдиву інформацію щодо покарання екс-чиновника «Укрзалізниці» Івана Федорка, що влаштував ДТП, виїхавши на зустрічну смугу і зіткнувшись з автомобілем фотокореспондента LB.ua Максима Левіна, в якому крім журналіста перебували дружина і троє дітей.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на речника Нацполіції Київської області Миколу Жуковича

12 грудня поліція Київської області офіційно повідомила, що суд присудив колишньому директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Іванові Федорку 2 роки обмеження волі та 2 роки позбавлення права на керування транспортними засобами.

«2 роки обмеження волі та 2 роки позбавлення права на керування транспортними засобами отримав водій "Audi Q7", який 3 липня цього рокуна дорозі Боярка-Забір’я влетів у автомобіль фотокореспондента. Тоді під час лобового зіткнення серйозно постраждали дружина та син журналіста», - йдеться у повідомленні поліції.

Постраждалий в ДТП фотокореспондент  Макс Левін заявив у своєму Facebook, що повідомлення поліції неправдиве.

«Слухайте, це неправда, що #Федорко отримав два роки обмеження волі. Принаймні у справі ДТП. Суд першої інстанції постановив штраф. Апеляцію подали, але перше засідання буде тільки 5 січня», - написав він.

Речник Нацполіції Київської області Микола Жукович визнав, що у повідомленні була викладена помилкова інформація: «Коли ми готували цей матеріал, ми звернулися до слідчого управління, яке в свою чергу звернулось до суду і там надали таку інформацію, а хто її надав, ми з'ясовуємо».

«Коли ми почали уточнювати, дійсно є рішення щодо штрафу у 8,5 тисяч і на 1,5 роки позбавлення керування автом громадянину Федорку», - зазначив він.

Водночас Микола Жукович підкреслив, що на судовому засіданні Нацполіція просила суд врахувати те, що чиновник, який скоїв ДТП, перебував у нетверезому стані.

«Але фізично взяти аналізи не було можливості, бо він з лікарні зник, потім його наступної доби знайшли в іншій лікарні, де він пройшов певний курс терапії, і аналізи крові показали, що він тверезий. А суд врахував не покази свідків і покази першого лікаря, а ті дані, щ обули в матеріалах провадження – інформацію з другої лікарні», - пояснив Микола Жукович.

Раніше повідомлялося, що у листопаді Києво-Святошинський райсуд Києва присудив колишньому директору з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Іванові Федорку 8,5 тисячі гривень штрафу із забороною на 1,5 року керувати транспортним засобом. При цьому чиновник домагався поновлення на посаді.

Максим Левін не погодився з рішенням суду  і заявив, що буде подавати апеляцію. Про апеляцію в залі суду заявив також представник прокуратури, оскільки звинувачення вимагало суворішого покарання - два роки умовного позбавлення волі та заборону на три роки керувати транспортним засобом. 

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. 

Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебував Іван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста.  Коли пана Федорка доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців. Винуватця ДТП виявили пізніше в одній із київських лікарень, куди він звернувся з подагрою і гіпертонічним кризом. Кров на аналіз у Федорка змогли взяти лише через добу після лікування.

За фактом скоєння ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

6 липня, під час судового засідання у справі щодо ДТП за участю фотографа LB.ua Макса Левіна і директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, Києво-Святошинський суд виніс рішення відпустити Івана Федорка під особисті зобов'язання.

4 липня Івана Федорка наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) було звільнено з посади директора з вантажних перевезень і логістики.

У серпні голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун повідомив, що колишній директор з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», екс-директор Придніпровської залізниці Іван Федорко, який за кермом у нетверезому стані скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста LB.ua Макса Левіна, через суд домагатиметься поновлення на посаді.

На фото - Іван Федорко

Фото: LB.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY